LİSE ÖĞRENCİLERİ SEMPOZYUMU’NA KATILIM SAĞLADIK

LİSE ÖĞRENCİLERİ SEMPOZYUMU’NA KATILIM SAĞLADIK

28.11.2023 134

 

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma yapma, bildiri hazırlama ve sunma gibi akademik çalışmalara temel oluşturabilecek becerilerinin geliştirilmesi; sosyal bilimlere ilgilerinin ve toplumsal konulara duyarlıklarının artırılması amacıyla “Lise Öğrencilerinin Gözünden Türkiye'nin Yüz Yılı ve Türkiye Yüzyılı Sempozyumu” düzenlenmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetle birlikte sahip olduğumuz kazanımların anlaşılması, bu kazanımlarla birlikte ülkemizin gelecek yüzyıllara bakış açısının ortaya konulması, genç neslin geçmişten güç alarak geleceğe dair vizyon oluşturması, öğrencilerimizin evrensel ve millî değerlere sahip olması, vatanseverlik, sevgi, saygı ve sorumluluk gibi kök değerler kapsamında ilim ve irfanın harmanlandığı ülkemizde millî ve kültürel alanlarda gelişimlerine katkı sağlanması hedefi doğrultusunda planlanan "Lise Öğrencilerinin Gözünden Türkiye'nin Yüz Yılı ve Türkiye Yüzyılı Sempozyumu" 25 Kasım 2023 Cumartesi günü gerçekleştirmiştir.

Ankara Atatürk Lisesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türkiye'nin faklı illerinden öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci yapmıştır. Ayrıca Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, tarafından 20 farklı ilden gelerek sempozyumda yer alan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine katılım belgeleri takdim edilmiştir.

 

Sempozyum kapsamında düzenlenen "100. Yılında Cumhuriyet ve Kazanımları" başlıklı panelde Prof. Dr. Güray Kırpık, Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın ve Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin panelist olarak katılımcılara hitap etmiştir.

 

Türkiye genelinden yaklaşık 250 başvuru içerisinden 30 başvurunun kabul edildiği Sempozyuma, okulumuz 11-E sınıfı öğrencilerinden Mevlüt Koç ve danışman öğretmen Ercan Akar tarafından hazırlanan bildiri de seçilmiş ve bildiri öğrencimiz Mevlüt Koç tarafından Sempozyumda sunulmuştur.

 

Sempozyuma kabul edilerek şehrimizi ve okulumuzu temsil eden öğrencimiz Mevlüt Koç’u ve danışman öğretmen Ercan Akar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


28-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-2023

 

Kaynak: https://ankaraataturklisesi.meb.k12.tr/icerikler/turkiyeninyuzuncuyiliveturkiyeyuzyilisempozyumu_14487201.html